در این مقاله ابتدا به طور خلاصه با زبان برنامهنویسی پایتون آشنا میشویم و به بررسی کاربردها و قابلیتهای آن میپردازیم، سپس در ادامه این مقاله استارت آباد، 8 کاربرد اصلی این زبان که آن را از زبانهای دیگر متمایز میکند را معرفی میکنیم.
پایتون چیست ؟
پایتون یک زبان برنامهنویسی است که به شما امکان میدهد سریع کار کنید و سیستمها را به طور موثرتر یکپارچه کنید. این زبان، یک زبان برنامهنویسی تفسیر شده، شیگرا و سطح بالا با معناشناسی پویا است. ساختارهای دادهای سطح بالای آن، همراه با تایپ پویا و اتصال پویا، آن را برای توسعه سریع برنامهها و همچنین برای استفاده به عنوان زبان برنامهنویسی یا چسب برای اتصال اجزای موجود به یکدیگر بسیار جذاب میکند. همچنین سینتکس ساده و یادگیری آسان آن بر خوانایی تاکید دارد و بنابراین هزینه نگهداری برنامه را کاهش می دهد.
وظایف پایتون چیست؟
این زبان از ماژولها و بستهها پشتیبانی میکند که ماژولار بودن برنامه و استفاده مجدد از کد را تشویق میکند. مفسر این زبان و کتابخانه استاندارد گسترده به صورت منبع یا باینری بدون هزینه برای همه پلتفرمهای اصلی در دسترس هستند و میتوانند آزادانه توزیع شوند. اغلب، برنامهنویسان به دلیل افزایش بهرهوری پایتون، عاشق این زبان میشوند.
از آنجایی که در آن هیچ مرحله تدوینی وجود ندارد، چرخه ویرایش-آزمایش-اشکالزدایی فوقالعاده سریع است. اشکالزدایی برنامههای این زبان آسان است، یک اشکال یا ورودی بد هرگز باعث خطای بخشبندی نمیشود. در عوض، زمانی که مفسر خطایی را کشف میکند، یک استثنا ایجاد میکند. هنگامی که برنامه استثنا را نمیگیرد، مفسر یک ردیابی پشته را چاپ میکند. یک دیباگر سطح منبع امکان بازرسی از متغیرهای محلی و سراسری، ارزیابی عبارات دلخواه، تعیین نقاط شکست، عبور از کد در یک خط در هر زمان و غیره را فراهم میکند. دیباگر این زبان در خود پایتون نوشته شده است که نشاندهنده قدرت دروننگری این زبان است.
از سوی دیگر، اغلب سریعترین راه برای اشکالزدایی یک برنامه، افزودن چند عبارت چاپی به منبع است: چرخه سریع ویرایش، تست و اشکالزدایی این رویکرد ساده را بسیار مؤثر میکند. همچنین میتوانید برخی از مقایسههای بین پایتون و زبانهای دیگر را در استارت آباد را ببینید.

چرا پایتون محبوب است؟
با توجه به شاخص TIOBE که میزان محبوبیت زبانهای برنامهنویسی را اندازهگیری میکند، پایتون سومین زبان برنامهنویسی محبوب در جهان است که تنها پس از جاوا و C قرار دارد. دلایل زیادی برای فراگیر بودن پایتون وجود دارد، از جمله:
سهولت استفاده:
برای کسانی که در زمینه کدنویسی و برنامهنویسی تازه کار هستند، پایتون میتواند برای اولین قدم عالی باشد.
یادگیری آسان:
یادگیری این زبان نسبتاً آسان است و آن را راهی عالی برای شروع ساختن دانش برنامهنویسی خود میکند.
نحو ساده:
خواندن و درک پایتون نسبتا آسان است، زیرا نحو آن بیشتر شبیه انگلیسی است.
چیدمان ساده:
چیدمان این زبان به صورتی است که میتوانید بفهمید هر خط کد، چه کاری انجام میدهد.
جامعه پر رونق:
از آنجایی که این یک زبان منبعباز است، هر کسی میتواند از این زبان برای کدنویسی استفاده کند. علاوه بر این، جامعهای وجود دارد که آن را توسعه میدهد و مشارکتها و کتابخانههای خود را اضافه میکند.
تطبیق پذیری:
کاربردهای زیادی برای پایتون وجود دارد، اگر به تجسم دادهها، هوش مصنوعی یا توسعه وب علاقهمند باشید، این زبان میتواند به شما کمک کند.

کاربردهای پایتون:
واضح است که این زبان برنامهنویسی یک مهارت محبوب و مورد تقاضا برای یادگیری است. اما برنامهنویسی پایتون برای چه استفاده میشود؟
پایتون را میتوان برای موارد زیر استفاده کرد:
1. هوش مصنوعی و یادگیری ماشین:
از آنجایی که پایتون یک زبان برنامهنویسی پایدار، انعطافپذیر و ساده است، برای پروژههای مختلف یادگیری ماشینی (ML) و هوش مصنوعی (AI) عالی است. در واقع، این زبان یکی از زبانهای مورد علاقه در میان دانشمندان داده است و بسیاری از کتابخانهها و بستههای یادگیری ماشین و هوش مصنوعی پایتون در دسترس هستند. اگر به این زبان علاقه دارید، یادگیری عمیق و برنامهنویسی پایتون برای هوش مصنوعی با Microsoft Azure ExpertTrack میتواند به شما در توسعه مهارتهای خود در این زمینهها کمک کند.
شما میتوانید کاربردهای پایتون و یادگیری عمیق را در حین ارتقاء شغل خود در هوش مصنوعی کشف کنید.
2. تجزیه و تحلیل دادهها:
تجزیه و تحلیل دادهها یکی دیگر از زمینههای به سرعت در حال توسعه است که از برنامهنویسی پایتون استفاده میکند. در زمانی که ما بیش از هر زمان دیگری داده ایجاد میکنیم، نیاز به افرادی وجود دارد که بتوانند اطلاعات را جمعآوری، دستکاری و سازماندهی کنند. همچینی این زبان برای علم داده و تجزیه و تحلیل منطقی است. این زبان برای یادگیری آسان، انعطافپذیر و به خوبی پشتیبانی میشود، به این معنی که استفاده از آن برای تجزیه و تحلیل دادهها نسبتاً سریع و آسان است. هنگام کار با حجم زیادی از اطلاعات، برای دستکاری داده2ها و انجام کارهای تکراری مفید است.
3. تجسم دادهها:
یکی دیگر از زمینههای محبوب و در حال توسعه که در آن، نقاط قوت پایتون مورد علاقه قرار گرفته است.
این زبان علاوه بر انعطافپذیری و منبع از بودن، کتابخانههای گرافیکی متنوعی را با انواع ویژگیها ارائه میکند. چه به دنبال ایجاد یک نمایش گرافیکی ساده یا یک طرح تعاملیتر باشید، میتوانید کتابخانهای متناسب با نیاز خود پیدا کنید. به عنوان مثال میتوان به Pandas Visualization و Plotly اشاره کرد. امکانات بسیار زیادی وجود دارد که به شما امکان میدهد دادهها را به بینشهای معنادار تبدیل کنید.

4. برنامههای کاربردی برنامهنویسی:
شما میتوانید انواع برنامهها را با استفاده از پایتون برنامهریزی کنید. از این زبان همه منظوره میتوان برای خواندن و ایجاد فهرست فایلها، ایجاد رابط کاربری گرافیکی و API و موارد دیگر استفاده کرد. چه برنامههای بلاک چین، برنامههای صوتی و تصویری، یا برنامههای یادگیری ماشینی، میتوانید همه آنها را با پایتون بسازید.
5. توسعه وب پایتون:
یک انتخاب عالی برای توسعه وب است. این تا حد زیادی به این دلیل است که چارچوبهای توسعه وب پایتون زیادی برای انتخاب وجود دارد، مانند جنگو، پیرامید و فلاسک. این چارچوبها برای ایجاد سایتها و سرویسهایی مانند Spotify ،Reddit و Mozilla استفاده شدهاند. به لطف کتابخانهها و ماژولهای گستردهای که با چارچوبهای پایتون ارائه میشوند، عملکردهایی مانند دسترسی به پایگاه داده، مدیریت محتوا و مجوز دادهها همگی امکانپذیر و به راحتی قابل دسترسی هستند. با توجه به تطبیقپذیری آن، جای تعجب نیست که پایتون به طور گسترده در توسعه وب مورد استفاده قرار گیرد.
6. توسعه بازی:
اگرچه این زبان از استانداردهای صنعتی در توسعه بازی فاصله دارد، اما پایتون کاربردهای خود را در صنعت دارد. ایجاد بازیهای ساده با استفاده از زبان برنامهنویسی امکانپذیر است، به این معنی که میتواند ابزار مفیدی برای توسعه سریع یک نمونه اولیه باشد. به طور مشابه، توابع خاصی (مانند ایجاد درخت گفتگو) در پایتون امکانپذیر است. اگر در پایتون یا توسعه بازی تازه کار هستید، میتوانید نحوه ساخت یک بازی متنی در پایتون را نیز بیابید. با انجام این کار، می توانید بر روی انواع مهارتها کار کنید و دانش خود را در زمینههای مختلف ارتقا دهید.
7. توسعه زبان:
طراحی ساده و ظریف این زبان و نحو آن به این معنی است که الهام بخش ایجاد زبانهای برنامهنویسی جدید است. زبانهایی مانند Cobra، CoffeeScript و Go همگی از نحوی مشابه Python استفاده میکنند. این واقعیت همچنین به این معنی است که پایتون یک زبان دروازه مفید است. بنابراین، اگر در برنامهنویسی کاملاً تازه کار هستید، درک این زبان میتواند به شما کمک کند که راحتتر به سایر زمینهها منشعب شوید.
8. امور مالی:
پایتون به طور فزایندهای در دنیای مالی، اغلب در زمینههایی مانند تجزیه و تحلیل کمی و کیفی مورد استفاده قرار میگیرد. به این ترتیب به یک ابزار ارزشمند در تعیین روند قیمت داراییها و پیشبینیها و همچنین در خودکارسازی گردش کار در منابع مختلف داده تبدیل شده است. همانطور که قبلا ذکر شد، این زبان یک ابزار ایده آل برای کار با مجموعه دادههای بزرگ است و کتابخانههای زیادی برای کمک به جمعآوری و پردازش اطلاعات در دسترس دارد.
نهایتا نتیجه میگیریم، برنامههای بسیاری برای این زبان محبوب، با شبکه پشتیبانی گسترده و طیف متنوعی از کتابخانهها وجود دارد که میتوانند به شما کمک کنند.
دلایل زیادی از جمله پشتیبانی مناسب و بهروزرسانی به موقع این زبان، قابلیت گسترش آن بوسیله کتابخانههای قوی و موارد دیگری از این نوع وجود دارد که ممکن است بخواهید یادگیری پایتون را شروع کنید. این یک مهارت آیندهنگر و مورد تقاضا است که در انواع صنایع مورد نیاز است.