اسرار منحصر به فرد و سبک ارتباطی خود را با «تست DISC» کشف کنید. رشد فردی خود را افزایش دهید، به اهداف شغلی خود برسید، پویایی تیم خود را تقویت کنید، به طور موثر تعارض ها را حل کنید، «مهارت های رهبریتان» را قدرتمند کنید، استرس را بصورت حرفه ای مدیریت کنید و با «اعتماد به نفس» ارتباط برقرار کنید. اولین قدم برای تمامی این موارد انجام تست دیسک است!
ارزیابی شخصیت DISC که معمولاً به آن “تست دیسک” گفته می شود، ابزاری است که در روانشناسی برای اندازه گیری رفتار و تمایلات افراد استفاده می شود. این تست بر اساس کار روانشناس ویلیام مولتون مارستون است و برای ارائه بینش در چهار بعد رفتار طراحی شده است:
= نتیجه گرایی
= تاثیرگذاری
= ثبات گرایی
= وظیفه گرایی
هر بعد نمایانگر جنبه متفاوتی از رفتار و سبک ارتباطی است و افراد بر اساس تمایلات خود در هر حوزه مورد ارزیابی قرار می گیرند. نتایج آزمون می تواند به افراد در درک بهتر تمایلات طبیعی و سبک ارتباطی خود و همچنین گرایش ها و سبک های ارتباطی دیگران کمک کند.
تست دیسک بر اساس مدل ۵۳ تیپی می باشد که مجهز به سیستم نمره گذاری چند محوری، انطباق الگوی ۶۱۵ هزارتایی صفات با بانک مشاغل O*NET و تفسیر کاملا اختصاصی می باشد.
در واقع نام اصلی و یا به عبارتی درست تر آزمون دیسک، “مدل رفتار شناسی دیسک” است. باید بدانید که دیسک به طور کلی به بررسی ویژگی های شخصیتی شما نمی پردازد بلکه هدفی که در آن دنبال می شود، شناخت و شناسایی رفتار غالب در شخصیت شماست. البته به وسیله این آزمون با شناخت رفتار غالب خودتان در موقعیت های متفاوت می توانید به نوعی از شخصیت خود نیز آگاهی پیدا کنید.
تست دیسک ابزاری است که سالانه بیش از یک میلیون نفر به منظور بهبود و گسترش کار گروهی، توسعه و رشد ارتباطات و افزایش بهره وری در محیط های کاری از آن استفاده می نمایند.
سوال مهم دیگر این است که تست دیسک به طور کلی چه کاربردهایی دارد؟ در پاسخ باید بگوییم که آزمون دیسک با توجه به ویژگی هایی که دارد می تواند به شناخت سریع رفتارهایمان برای تغییر کمک زیادی کند. مهمترین کاربردهای این تست عبارتند از:
در تفسیر تست دیسک شما نمرات بر اساس سه روش نمره گذاری یعنی شاخص های محیطی، ذاتی و طبیعی گزارش خواهد شد.
۱- پروفایل محیطی: رفتارتان را در محیط های اجتماعی مانند محل کار، دانشگاه یا مدرسه نشان می دهد.
۲- پروفایل ذاتی: خود واقعی شماست که تحت فشار و استرس نمایان می شود. .
۳- پروفایل طبیعی: نمایانگر ادراک شما از خود می باشد و نحوه ارتباط و رفتارتان را در اکثر شرایط نشان می دهد.
در تست بر اساس مدل ۵۳ حالتی سعی کرده ایم تا علاوه بر ویژگی های کلی مهمترین نقاط قوت و ضعفتان را بررسی نماییم. همچنین در این تست به استرس ها بیشتر پرداخته و آن را در سه وضعیت تحلیل کرده ایم. سپس روابط عاشقانه نیز در دو قسمت یعنی نقاط قوت و نقاط ضعف در روابط آورده شده است.
در این آزمون با توجه به الگو تیپ شخصیتی که دارید و با بررسی و مطالعه در این زمینه مهمترین شخصیت های مشهور که تیپ شخصیتی شان به شما نزدیک است را آورده ایم. البته معمولا این قسمت جنبه سرگرمی دارد اما دانستن آن می تواند به ما کمک کند تا ببینیم افرادی که به ما شبیه هستند چگونه گام در مسیر موفقیت گذاشته اند.
در این بخش ما سعی کرده ام تا علاوه بر محاسبه تغییرات روند سه نمودار اصلی برای متخصصین، تحلیلی نیز در مورد علت این مسئله داشته باشیم. در واقع در پروفایل دیسک هرگونه تغییر از نمودار ذاتی به طبیعی می تواند معنا و مفهوم خاصی برای مفسران این پروفایل داشته باشد.
در تست دیسک شما مشاغل متفاوتی می تواند بیشترین همخوانی را با سبک رفتاریتان داشته باشد. ما در این بخش مهمترین آن ها را برای تسریع تصمیم گیری در مورد شغل و حرفه مناسبتان آورده ایم.
در سیستم رفتارشناسی دیسک لایه های شخصیتی وجود دارد که آن ها هدایت کننده رفتار شما هستند. این پتانسیل ها می توانند به صورت خاموش یا روشن در ذهن شما نقش ایفا کنند. برخی از آن ها در لایه های زیرین و برخی در لایه های بالایی قرار دارند. مواردی که در سطح قرا دارند بیشترین تاثیر را در رفتار شما خواهند داشت. اما مواردی که در عمق هستند ممکن است به صورت غیرمستقیم خود را نشان دهند. با تمرین و آوردن پتانسیل های عمیق تر به لایه های بالایی می توان رفتار خود را بیشتر تحت کنترل قرار داد.
در این بخش سعی کرده ایم ۹ شاخص اصلی و مورد نیاز سازمان ها را در تفسیر و تحلیل تیپ شناسی هر فرد قرار دهیم. این نه مورد عبارت بودند از:
تست رغبت سنج هالند (HII)، گامی موثر برای کشف گرایشهای شغلی شما و نشان دادن راهی روشن به سمت آینده است. این تست با ارائه تصویری علمی و دقیق از «علاقهمندیها» و «گرایشهای شغلی-تحصیلی»، به شما کمک میکند تا با خودآگاهی بیشتر، مسیر حرفهای مناسب را درک و انتخاب کنید.
رسیدن به اهداف شغلی خود را با تست رغبت سنج هالند ساده کنید. این تست پله ای برای رسیدن به کار و حرفه ایده آل شماست. هالند در موارد زیر به شما کمک می کند:
تست رغبت سنج هالند (Holland Interest Test)، نامی است که از نام جان ال. هالند، روانشناس مشهور امریکایی گرفته است.
این تست از دهه ۱۹۵۰ میلادی توسعه یافته است و در حوزه مشاوره شغلی بسیار مرسوم است. تست هالند شامل ۳۰ مجموعه سوال است که بر اساس علایق شما در انجام وظایف مختلف، شما را ارزیابی می کند. این تست برای دامنه سنی گسترده ای مناسب است و معمولاً در مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه انجام می شود.
تست هالند (Holland test) یا آزمون هالند، برای ارزیابی علاقهها و تمایلات شغلی فرد استفاده میشود. این تست شش حوزه اصلی را مورد ارزیابی قرار میدهد که با حروف انگلیسی “RIASEC” نشان داده میشود:
توجه: برخی از تست رغبت سنج هالند به عنوان تست شخصیت شناسی هالند یا تست استعداد هالند استفاده می کنند. اماواقعیت این است که تست هالند فقط آزمون رغبت سنج است و نمی توان آن را در دسته تست های شخصیت و استعداد قرار داد.
همچنین باید در نظر داشته باشید که تست رغبت سنج هالند تنها یک راهنمایی است و نباید به عنوان منبع تصمیم گیری نهایی درباره شغل یا انتخاب رشته استفاده شود.
تست هالند یک ابزار بسیار قدرتمند است که به افرادی که به دنبال درک بهتر انتخابهای شغلی خود هستند، کمک میکند. افرادی که می توانند از این تست بهره ببرند عبارتند از:
دانش آموزان و دانشجویان: این تست می تواند به دانش آموزان و دانشجویان کمک کند تا متوجه مناطق علاقه مندی خود شوند و بتوانند تحصیلات و حرفه ای را انتخاب کنند که با آنها منطبق باشد.
مشاوران حرفه ای: مشاوران حرفه ای می توانند از تست هالند به عنوان یکی از ابزارهای خود برای کمک به افرادی استفاده کنند که به دنبال شغل مناسب هستند یا می خواهند تغییر مسیر حرفه ای دهند.
افراد در حال تغییر شغل: اگر شما در حال تغییر شغل هستید، تست هالند می تواند به شما کمک کند تا بفهمید که چه نوع شغلی بیشتر با شما مطابقت دارد.
مدیران منابع انسانی: برای انتخاب کارکنان مناسب برای یک شغل خاص، تست رغبت سنج هالند می تواند به مدیران منابع انسانی کمک کند تا بفهمند که افراد با چه مشاغلی بهتر مطابقت دارند.
افراد در حال برنامه ریزی برای بازنشستگی: برای کسانی که به دنبال برنامه ریزی برای بازنشستگی هستند، تست هالند می تواند به آنها کمک کند تا فعالیت هایی را که می توانند در زمان بازنشستگی از آن لذت ببرند، کشف کنند.
تست هوش هیجانی یا تست EQ یکی از رایج ترین تست های حوزه روانشناسی است که توسط مشاوران و مدیران منابع انسانی مورد استفاده قرار می گیرد. این تست دارای ۹۰ سوال است که ۱۵ مولفه هوش هیجانی را می سنجد. این تست اولین بار توسط بارآن به منظور نشان دادن اهمیت بیشتر آن نسبت به تست هوش IQ کتل گردید.
کاربردهای تست هوش هیجانی
تست هوش هیجانی (تست EQ) که در مطالعات بسیاری مورد استفاده قرار گرفته است می تواند ابزاری مفیدی برای ارزیابی توانایی درک هیجانی افراد در روابط و تعاملات اجتماعی باشد. از این تست می توان برای موارد زیر استفاده نمود:
تفسیر کامل مولفه های ۱۵ گانه تست هوش هیجانی بارآن:
توجه- پس از انجام این تست با مشخص شدن اینکه کدام بخش باعث کاهش هوش هیجانی شما شده است می توانید با استفاده از راهکارهای ارائه شده میزان هوش هیجانی خود را تقویت نمایید.
چرا هوش هیجانی (EQ) از هوش شناختی (IQ) مهمتر است؟
گلمن در کتاب خود با عنوان”چرا هوش هیجانی از هوش شناختی (IQ) مهمتر است” ذهن همگان را به این مفهوم جدید یعنی هوش هیجانی معطوف می کند. چه بسا دانش آموزان بسیاری در دوران تحصیلی خود بهترین عملکرد را داشته و یا نمرات بالایی در آزمون های هوش کسب می کردند. اما گذر زمان به همه نشان داد که ان ها صرفا به خاطر هوش شان (IQ) زندگی موفقی را تجربه نکردند. این باعث شد که تست هوش هیجانی در برابر تست های سنتی هوش کاربرد فراوانی در سراسر جهان پیدا کند.
” آیا می دانید که تنها ضریب هوشی ملاک موفقیت افراد نیست؟ “
هوش هیجانی توانایی افراد در درک احساسات خود و استفاده از آن ها در جهت تصمیم گیری به نحو احسن می باشد. در واقع هوش هیجانی راهی است برای زیرک بودن به منظور رسیدن به اهداف. آیا تا به حال شده است که با خود بگویید که چرا برخی از افراد درک بهتری از احساسات دیگران دارند؟ یا اینکه در ترغیب کردن و رهبری کردن دیگرن توانایی های مطلوبی دارند؟ بله این ها تنها بخشی از ویژگی های افراد با هوش هیجانی بالا می باشد. با تست EQ می توانیم اطلاعات مناسبی در رابطه با نقاط ضعف و قوت مان در این حوزه کسب نماییم.
پرسشنامه هوش هیجانی بار-آن شامل تواناییهایی مثل انگیزه دادن به خود، پشتکار در شرایط دشواری و سرخوردگی، کنترل رفتارهای تکانشی، به تأخیر انداختن خواستهها، تنظیم هیجانات، جلوگیری از غلبهی استرس بر قدرت فکر کردن، همدلی با دیگران و امیدواری است.
تست بار-آن برای بزرگسالان است، جهت سنجش هوش هیجانی برای کودکان ۳ تا ۸ سال می توانید از تست هوش هیجانی کودکان استفاده نمایید.
هوش هیجانی منجر به عملکرد اجتماعی مفیدتری می شود؛ چرا که افرادی با هوش هیجانی بالا راحتتر میتوانند با احساسات دیگران درگیر شوند و نقطه نظرات آنها را درک کنند. این افراد در ارتباط برقرار کردن و مدیریت رفتارشان قویتر هستند. هوش هیجانی در این آزمون در ۵ مولفه کلی قرار گرفته است ،شما با پاسخ دادن به سوالات این آزمون می توانید وضعیت هوش هیجانی خود را در ابعاد زیر آشنا شوید:
نشان دهنده مهارت ها ، ظرفیت ها و توانایی های درونی شماست
نشانگر عملکرد و مهارت های بین فردی شماست
نشانگر توانایی پاسخگویی موثر به ویژگی ها و نیازهای محیطی با موقعیت های مساله زا در شماست
نشانگر توانایی مدیریت و مقابله موثر با تنش و تنیدگی است
نشانگر توانایی لذت بردن از زندگی و تداوم نگرش و خلق مثبت است) مشاهده کنید. با انجام این آزمون می توانید با تفسیر منحصر به فرد خود از امکانات زیر بهره مند شوید:
پس از انجام این تست در تفسیر خود خواهیم دید:
الف- نمودار تخصصی؛ ما به شما خلاصه وضعیتتان از هوش هیجانی را در ابعاد مختلف خواهیم داد:
ب- توضیحات کامل؛ اطلاعات کامل از ابعاد چندگانه هوش هیجانی مختص شما به صورت مجزا؛ برای شما قابل دسترس خواهد بود.
ج- معرفی کتاب؛ پیشنهاد کتاب علمی و کاربردی به منظور توسعه و افزایش توانایی های خودتان در هوش هیجانی
د- معرفی فیلم؛ پیشنهاد کتاب علمی و کاربردی به منظور توسعه و افزایش توانایی های خودتان در هوش هیجانی
ه- راهکارها و پیشنهادها؛ ارائه راهکارهای عملیاتی متناسب با ویژگی های شما
انگیزش تحصیلی هارتر نیروی محرکه موفقیت و حرکت پیوسته و مداوم به سوی پیشرفت می باشد. تست انگیزش تحصیلی و راهکارهای آن می تواند این ویژگی را در شما تقویت نماید.
تست انگیزش تحصیلی هارتر کاربرد زیادی در مدارس داشته و تفاوت های فردی را در ابعاد انگیزش درونی و بیرونی نشان می دهد. لپر و همکاران (۲۰۰۵) معتقدند که تست انگیزش تحصیلی هارتر ابزار بسیار مناسبی می باشد که می تواند روندهای تحولی انگیزش را نیز نشان دهد.
تست اصلی هارتر دارای ۱۸ سوال است اما پس از بازبینی و اصلاح توسط لپر و همکاران (۲۰۰۵) متشکل از ۳۳ می باشد که از اعتبار بسیار بالایی برخوردار است.
همه ما با کنجکاوی طبیعی و انگیزه یادگیری به جهان آمده ایم، اما گاهی با بزرگتر شدن، این ویژگی را از دست می دهیم. عوامل بسیاری توانایی یادگیری را شکل می دهند، اما انگیزش زمینه ای را فراهم می کند که با تاثیر بر نگرش هایمان سرعت دستیابی به دانش و رشد را افزایش می دهد.
یادگیری و پیشرفت فرایندی طولانی است. بنابراین برای رسیدن به اوج یادگیری و رشد فردی، قبل از هرچیز باید از آن لذت ببریم. لذت بردن و عشق به یادگیری و آموزش انگیزه لازم برای طی این مسیر طولانی را فراهم می کند.
از آنجایی که یادگیری فرایند طولانی و سخت است و همیشه در طول این روند پاداش وجود ندارد، ممکن است افراد بی انگیزه را دلسرد نماید.
کنجکاوی و انگیزه برای یادگیری نیرویی است که دانش آموزان و دانشجویان را قادر می سازد تا به دنبال روش های جدید فکری و تجربی باشند. این نیروی محرکه آن ها را ترغیب می کند تا با پیش بینی رشد و توقع برای موفقیت، به شرایط ناآشنا و اغلب چالش برانگیز تسلط یابند.
طبیعتا افراد با انگیزه بالا، معمولاً به طور فعال و خودجوش درگیر فعالیت ها می شوند و از فرایند یادگیری بدون انتظار پاداش های بیرونی لذت می برند. این در حالی است که افراد با انگیزه پایین، برای یادگیری اغلب به پاداش نیاز دارند. این پاداش است که آنها را ترغیب به مشارکت در فعالیتهایی می کند که ممکن است لذت بخش نباشند.
کمبود انگیزه، مانع قابل توجهی برای موفقیت تحصیلی است که از طریق احساس ناامیدی و دلخوری مانع بهره وری و رشد در طولانی مدت می شود. عوامل متعددی بر سطح انگیزش در یادگیری تأثیر می گذارد. طبق مطالعه مالون و لوپر هفت عامل مهم برای انگیزش تحصیلی وجود دارد:
بسیاری از این ویژگی ها در فرایند بازی های کودکانه حضور داشته و بعدا رشد و توسعه می یابند. روندهای جاری در روانشناسی آموزشی نه تنها به پیشرفت شناختی توجه می کند، بلکه انگیزه و ترجیح دانش آموزان را نیز به عنوان عوامل اساسی در تقویت یادگیری و پیشرفت مؤثر می داند.
انواع مختلف انگیزه در دو دسته اصلی قرار می گیرند. در زیر به دو انگیزه مهم زیربنایی اشاره خواهیم کرد:
انگیزه ذاتی نوعی انگیزه است که در آن فرد از درون خود انرژی می گیرد. به عنوان مثال، فردی تصمیم گرفته است تا درس بخواند و بتواند فرد مفیدی در جامعه باشد. با توجه به اینکه هدف گذاری او به خودش وابسته است و تمایل به تغییر از درون او می آید، انگیزه اش ذاتی یا درونی است.
از طرف دیگر انگیزه بیرونی نوعی انگیزه است که در آن فرد از جنبه های بیرونی انرژی می گیرد. فکر کنید فردی فقط به خاطر پافشاری خانواده درس می خواند. او در درس و امتحانات موفق می شود تا پاداش آن ها را دریافت نموده و از تنبیه شدن بگریزد. از آنجا که این فشار از بیرون وارد می شود ، این نمونه ای از انگیزه بیرونی است.
انگیزش وضعیتی است که می تواند توجه و رفتار دانش آموزان را حفظ کند و همچنین انرژی بیشتری را برای رسیدن به وظایف فراهم کند. بنابراین، می تواند به پایداری فعالیتها در طی یک دوره زمانی کمک کند. در آموزش، انگیزش می تواند تأثیرات مختلفی بر رفتار، ترجیحات و نتایج دانش آموزان بگذارد. به عنوان مثال، انگیزه می تواند:
عوامل مختلفی وجود دارند که باعث کاهش انگیزش تحصیلی می شوند. برخی از این عوامل عبارتند از:
افراد گاهی از اتمام کار می ترسند، این ترس آن ها به دلیل نگرانی از اشتباه کردن است. آنها نمی خواهند در مقابل همسالان، معلمان، خواهران و برادران یا والدین خود احمق به نظر بیایند.
برخی از افراد زود خسته می شوند و کارهای بدون چالش، حوصله آن ها را سر می برد. مثلا زمانی که سر کلاس تکالیف تکراری و صحبت های معلم یا استاد شنیده می شود، فرد در فرایند یادگیری انرژی خود را از دست می دهد.
گاهی فرد به این باور و نتیجه می رسد که یادگیری با موفقیت در زندگی ارتباطی ندارد. البته این مورد شاید بیشتر به دلیل سیستم های آموزشی باشد که افراد توانمند را پرورش نداده و باعث شده است که گاها آن ها در اجتماع کارایی خوبی نداشته باشند.
توجه- در پاسخ به افرادی که آموزش را بی معنا تلقی می کنند باید گفت که یادگیری صرفا تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی نیست. بلکه کسب دانش باعث رشد فرایندهای ذهنی و توانایی حل مساله می شود که آن نیز به نوبه خود عملکرد فردی را افزایش می دهد.
افراد با مشکلات خلقی و عاطفی ممکن است در یادگیری مشکل داشته باشند. زیرا نمی تواند در کلاس تمرکز کند. بنابراین مشکلاتی نظیر اضطراب، ترس، افسردگی یا شاید مسائل و درگیرهای مربوط به خانواده باعث کاهش انگیزش تحصیلی می شود.
افرادی که نیاز به توجه زیادی دارند انگیزه های بیرونی در آن ها بیشتر بوده و باعث می شود تا در صورت عدم وجود پاداش، انگیزه خود را از دست بدهند. البته در برخی از موارد به ویژه در سنین پایین، افراد از عدم انجام تکالیف برای جلب توجه دیگران استفاده می کنند.
با استفاده از تست عادات مطالعه می توانیم نقاط ضعف مان در نحوه یادگیری مطالب را دریافته و با به کارگیری راهکارها و روش های تکمیلی آن را اصلاح نماییم.
توسط ام . ان. پالسانی و سادهانا شارما طراحی و منتشر شده است. این پرسشنامه دارای ۴۵ سوال است و پاسخ ها در یک مقیاس ۳ درجه ای (همیشه یا اکثر اوقات، بعضی اوقات، بندرت یا هرگز) تهیه شده است.
هدف از ساخت این آزمون کمک به دانش آموزان و دانشجویان برای آگاهی از سبک مطالعه خود و در صورت لزوم هدایت آن ها به سمت تغییر یا اصلاح عادت های مطالعه شان است. این آزمون دارای ۸ مقیاس بدین ترتیب می باشد:
این تست محدودیت زمانی ندارد اما آزمودنی می تواند بین ۵ تا ۲۵ دقیقه به سوالات پاسخ دهد. این آزمون می تواند توسط معلمان ومشاوران برای راهنمائی مناسب به دانش آموزانی كه باید عادتهای مطالعه شان را اصلاح كنند، اجرا گردد.
عملکرد تحصیلی یکی از شاخص های اصلی است که برای ارزیابی کیفیت آموزش در مدارس و دانشگاهها مورد استفاده قرار می گیرد. عملکرد تحصیلی فرایندی پیچیده است که تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند عادات مطالعه قرار می گیرد. عادت مطالعه رفتار فردی متفاوت در رابطه با درس خواندن است که می تواند به نتایج متفاوتی منتج شود.
به عبارت دیگر، عادات مطالعه شامل رفتارها و مهارت هایی است که می تواند باعث افزایش انگیزه و تبدیل مطالعه به یک فرآیند مؤثر گردد. عادات مطالعه هر فعالیتی است که باعث می شود روند یادگیری تسهیل شده و در نتیجه به خاطر سپردن بخش یا تمام مطالب ارائه شده تسهیل گردد.
تست عادات مطالعه، راهی است برای درک بهتر نقاط ضعف مان در خواندن
شاید در لحظه ی اول مطالعه و خواندن فعالیت ساده و راحتی به نظر برسد، اما واقعیت این است که مطالعه یک کار پیچیده است و به این سادگی که همه فکر می کنند نیست. زیرا شیوه ی مطالعه در هر شرایط، مکان و زمانی متفاوت است و هر موقعیت سبک مطالعه ی متفاوتی را می طلبد و یک روش مطالعه به تنهایی پاسخگوی تمامی موقعیت ها نیست.
برای اینکه فرد مطالعه ای مفید داشته باشد و از خواندنش سود ببرد، لازم است که فنون و مهارت های مطالعه را فرا گیرد. عادات مطالعه ی صحیح در یادگیری تاثیر بسزایی دارد.
افراد هنگام مطالعه مجموعه روش ها و راهکارهایی دارند که به آن ها کمک می کند مطالب را بهتر به خاطر آورند. همچنین محیط هایی را برای مطالعه انتخاب می کنند که برای شان مناسب است. اما همانطور که می دانید روش ها و اقداماتی نیز وجود دارند که ما از آن ها بی اطلاع هستیم اما می توانند یادگیری ما را افزایش دهند.
بعضی اوقات دانش آموزان فکر می کنند که فقط با یک روش که مختص خودشان است می توانند درس بخوانند و هنگامی که به آنها هشدار داده می شود، غلط بودن روششان را قبول ندارند و ابراز می کنند که ذهن آنها اینگونه عملکرد بهتری خواهد داشت. درحالیکه چنین نیست و روشی که اشتباه است، تحت هر شرایطی غلط است و توجیهی علمی برای آن وجود ندارد.
تست هوش چندگانه گاردنر ای سنج، علاوه بر تفسیر اختصاصی ۹ هوش اصلی «تفسیرهای ترکیبی»، «تمرین های عملی»، «بازی ها»، «شخصیت های معروف»، «کتاب های مرتبط»، «فایل های صوتی» و «مشاغل مهم» را به شما ارائه می دهد.
تست هوش گاردنر یک آزمون هوش چندگانه است که با استفاده از آن می توانید ۹ جنبه مختلف هوش خود را ارزیابی کنید:
تست گاردنر در سایت ای سنج علاوه بر بررسی هوش ۹ گانه تمرین ها و بازی های کاربردی را متناسب با هریک از جنبه های هوش به شما ارائه می کند.
تست هوش گاردنر آزمون بسیار پرطرفداری در سراسر جهان است. این تست بیش از اینکه یک آزمون هوش باشد، تست استعدادسنجی است. در زیر بیشترین کاربردهای تست هوش گاردنر را می آوریم:
تست هوش چندگانه گاردنر نشان می دهد که دیدگاه های روانسنجی سنتی نسبت به سنجش هوش بسیار محدود است. گاردنر برای اولین بار در کتاب خود در سال ۱۹۸۳ با عنوان “چارچوب های ذهن: نظریه هوش چندگانه” نظریه خود را تشریح نموده و در آنجا اظهار می دارد که همه افراد انواع مختلفی از هوش را دارند.
گاردنر ابتدا هشت هوش را مطرح نموده اما پس از آن هوش هستی شناختی را نیز پیشنهاد می کند. تستی که ای سنج برای ارزیابی هوش چندگانه انتخاب نموده است آخرین نسخه پرسشنامه استانداردی می باشد که توسط والتر مک کنزی تهیه شده است.
پرسشنامه هوش چندگانه بر اساس نظریه گاردنر می باشد که توسط مک کنزی ساخته شده است. این پرسشنامه ۹ بعد هوش چندگانه را می سنجد. در ادامه به توضیح هریک از این ابعاد خواهیم پرداخت:
این هوش با درک بالا نسبت به صداها، ریتم ها، آهنگ ها و موسیقی ارتباط دارد. افرادی که این هوش را دارند معمولا پتانسیل های خوبی درشناخت زیر و بمی صداها داشته و این می تواند سرعت یادگیری آواز خواندن، نوازندگی و آهنگسازی را در آن ها تسریع نماید.
این بخش از هوش با منطق، تفکر انتزاعی، استدلال، درک اعداد و تفکر انتقادی مرتبط است. افراد با هوش بالای منطقی ریاضی توانایی بالایی در درک اصول زیربنایی مسائل و روابط علی پیچیده دارند.
افرادی که این نوع هوش در آن ها بالا می باشد، بیشتر با طبیعت هماهنگ هستند و اغلب علاقه مند به پرورش، کاوش در محیط و یادگیری در مورد سایر گونه ها هستند. گفته می شود که این افراد حتی از تغییرات نامحسوس در محیط خود آگاه می باشند.
هوش وجودی شامل توانایی فرد در استفاده از ارزشهای جمعی و شهود برای درک دیگران و دنیای اطراف خود است. افرادی که در این هوش برتر هستند توانایی بالایی در تامل و ژرف اندیشی نسبت به جهان هستی دارند.
کسانی که هوش بین فردی قوی دارند، در درک و تعامل با افراد دیگر خوب عمل می کنند. این افراد در ارزیابی احساسات، انگیزه ها، تمایلات دیگران مهارت دارند.
افرادی که در این هوش نمرات یالایی دارند در انجام حرکات بدن، کنترل و حفظ تعادل جسمانی عملکرد مطلوبی دارند. این افراد هماهنگی چشم و دست بالایی داشته و این هوش باعث می شوند بتوانند حرکات فیزیکی پیچیده را به خوبی انجام دهند.
افراد با هوش بالای در این بخش در تجسم چیزها و پدیده ها توانایی بسیار بالایی دارند.این افراد معمولا در جهت یابی، استفاده از نقشه ها، درک نمودارها، تصاویر و فیلم ها عملکرد بالایی دارند.
این افراد قابلیت خوبی در درک کلمات و زبان ها دارند. این افراد معمولا در خواندن، نوشتن، گفتن داستان ها و به یاد آوردن کلمات توانایی بالایی دارند.
افرادی که هوش درون فردی بالایی دارند نسبت به احساسات، هیجان ها و انگیزه های خودآگاهی خوبی دارند. این افراد از خود اندیشی، رویاپردازی و ارزیابی نقاط قوت و ضعف خود لذت می برند.
همانطور که می بینید هوش چندگانه برخلاف سایر تست های هوش دیگر از جمله تست هوش کتل، تست هوش ریون و تست هوش بوناردل دارای مولفه های بسیاری می باشد که جامعیت هوش را در این نظریه نشان می دهد.
گاردنر معتقد است آنچه تست های هوش قدیمی نظیر تست هوش بوناردل، تست هوش کتل و تست هوش ریون می سنجند بیشتر یک یا دو جنبه از هوش را مدنظر قرار می دهند. به اعتقاد وی توانایی افراد در این تست ها نهایتا نشان دهنده هوش تجسمی و یا هوش منطقی ریاضی است. بنابراین برای هدایت افراد بر اساس توانایی های ذهنی لازم است ابعاد نه گانه هوش را در نظر بگیریم. از سوی دیگر گاردنر معتقد است که هوش قابل آموزش است و هر فرد ممکن است در چند جنبه هوشی توانایی خوبی به دست آورد.
با انجام تست شخصیت کارآفرینی می توانید توانایی و پتانسیل های خود را برای ایجاد و اداره یک شغل مورد آزمون قرار دهید. هم اکنون می توانید این تست را انجام دهید.
این پرسشنامه توسط کردنائیچ و همکاران ساخته شده است که دارای ۹۵ سوال می باشد. نحوه پاسخدهی به این تست به صورت ۴ درجه ای می باشد. با استفاده از این پرسشنامه ۸ مولفه قابل سنجش می باشد.
این ۸ مولفه عبارتند از ریسک پذیری متعادل، کانون کنترل، نیاز به موفقیت، رویا پردازی، سلامت فکری، عملگرایی، تحمل ابهام و چالش طلبی.
با استفاده از این پرسشنامه می توان مهمترین ویژگی های شخصیتی افراد را مورد سنجش قرار داد. در واقع این ویژگی های شخصیتی به طور ویژه به کارآفرینان کمک می کنند که بتوانند کسب و کارهای خود را به خوبی راه اندازی و هدایت نمایند.
با استفاده از این تست می توانید ویژگی های زیر را در خود ارزیابی کنید
شخصیت کارآفرین اشاره به مجموعه ویژگی هایی دارد که در کنار هم باعث می شود که فرد در انجام فعالیت های کارآفرینانه، نسبت به دیگران، موفق تر عمل نماید. در واقع راه اندازی یک حرفه و استفاده درست از ایده ها نیاز به خصوصیاتی دارد که می تواند این گونه فعالیت را تسهیل نماید. در زیر به برخی از از ویژگی های شخصیت کارآفرین اشاره شده است:
کارآفرینی فقط در مورد شروع یک کسب و کار و یا اداره یک شرکت نیست، بلکه یک رویکرد فکری یا روش تفکر است. کارآفرینان فقط به شکل متفاوتی درباره کارها فکر می کنند و آنها را انجام می دهند.
شما حتی اگر در حال کار برای شخص دیگری هستید، همچنان می توانید کارآفرین باشید. با این حال تعریف رایجی که از این اصطلاح وجود دارد، بیشتر در حوزه اقتصاد کاربرد دارد.
در این حوزه، کارآفرین فردی است که توانایی شناسایی و یافتن فرصت ها و اقدام برای ایجاد اختراعات یا فناوری ها را، به منظور تسهیل کاربرد محصولات و خدمات، دارد. فرد کارآفرین قادر است پتانسیل های تجاری یک مساله را بشناسد و سرمایه ها و استعدادها را سازماندهی کند. به طور کلی می توان گفت بهره برداری از فرصت های کارآفرینی می تواند شامل موارد زیر باشد:
اقتصاددان جوزف شومپیتر (۱۹۸۳ – ۱۸۸۳) نقش کارآفرینی در اقتصاد را «نابودی خلاق» دانست؛ به این معنا که با راه اندازی نوآوری های جدید و همزمان با به کار گیری از صنایع و رویکردهای جدید، صنایع قدیمی نابود می شوند.
از نظر شومپیتر، تغییرات و عدم تعادل پویایی که توسط کارآفرین مبتکر ایجاد می شود، در واقع یک هنجار اقتصادی سالم می باشد.
اگرچه کارآفرینی غالباً با نوآوری های جدید، کوچک و غیرانتفاعی همراه است، با این وجود رفتارهای کارآفرینی را می توان در شرکت های کوچک، متوسط و بزرگ، شرکت های جدید التأسیس و سازمان های انتفاعی و غیر انتفاعی (از جمله سازمان های خیریه و سمن ها) مشاهده کرد.
در دهه های اخیر استفاده از اصطلاح «کارآفرینی» گسترش یافته و بیشتر برای بحث در مورد چگونگی استفاده مردم از فرصت ها برای توسعه محصولات یا خدمات جدید، راه اندازی شرکت ها یا صنایع نو و ایجاد ثروت استفاده شده است.
با این حال سوال مهم این است که چگونه برخی افراد (یا تیم ها) قادرند فرصت های مناسب را شناسایی کنند، آنها را به عنوان یک فعالیت عملی ارزیابی کرده و سپس تصمیم بگیرند که از آنها بهره برداری نمایند.
کارآفرینان به گرایش به یافتن امکانات جدید و دیدن نیازهای برآورده نشده در بازار، دارند و از ویژگی هایی برخوردارند که باعث می شود، بهره زیادی از فرصت ها ببرند.
بنابراین این مسئله باعث شده است که واژه هایی نظیر شخصیت کارآفرین معنا و مفهومی یابد که نشان دهنده آمادگی و توانایی برخی از افراد برای این گونه فعالیت هاست.
تست MBTI ابزاری است که برای به دست آوردن بینش در مورد ویژگی های شخصیتی فرد استفاده می شود. با درک سبک های ارتباطی و نحوه تعامل فرد با دیگران به خودآگاهی، آگاهی شغلی، بهبود روابط و حل تعارض کمک می کند.
آیا تا به حال شنیده اید که فردی شخصیت خود را با برچسب «ESFP» یا «INTJ» توصیف نماید؟ آیا از خودتان پرسیده اید که این کدها که شبیه «رمز چهار رقمی» هستند از کجا آمده اند؟
این رمزهای ۴ رقمی مربوط به معروف ترین تست شخصیتی جهان یعنی تست MBTI یا Myers–Briggs Type Indicator است.
تست MBTI، پرسشنامه شخصیت شناسی است که برای شناسایی نقاط قوت، ضعف و اولویت های افراد ساخته شده است. این تست را کاترین بریگز (Katherine Briggs) و دخترش ایزابل مایرز (Isabel Myers) بر اساس نظریه کارل گوستاو یونگ (Carl Gustav Jung) در مورد تیپ های شخصیتی (personality type) طراحی کرده اند.
تست شخصیت شناسی مایرز بریگز یا تست ام بی تی آی پرسشنامه ای است که برای شناسایی نوع شخصیت، نقاط قوت، ترجیحات شخصی و ویژگی های فردی طراحی شده است.
تست MBTI را ایزابل مایرز و مادرش کاترین بریگز بر اساس مطالعه روی نظریه کارل یونگ در مورد شخصیت ها ساخته اند.
تست شخصیت شناسی MBTI ویژگی و تیپ های مهمی را ارزیابی می کند. در ادامه سعی می کنیم در دو بخش یعنی «معیارهای اصلی تست» و «۱۶ تیپ شخصیتی MBTI» را به طور اجمالی بررسی کنیم:
در آزمون شخصیت MBTI افراد بر اساس ۴ معیار اصلی یا ۸ ویژگی مقابل هم مورد ارزیابی قرار می گیرند:
از ترکیب این ۸ ویژگی با یکدیگر یک کد ۴ حرفی ایجاد می شود. غالب بودن هرکدام از ویژگی های گفته شده نهایتا ۱۶ نوع شخصیت را به وجود می آورد.
ترکیب هر کدام از واژه های فوق باعث می شود تا افراد صفات متفاوتی را از خود بروز دهند. در ادامه ۴ جفت اصلی تایپ MBTI را با هم مرور می کنیم:
معیار اول در تست MBTI روشی برای توصیف چگونگی پاسخ و تعامل مردم با دنیای اطراف می باشد:
برونگرایی (I): این افراد “بیرونی” هستند و تمایل به عمل گرا بودن دارند، از تعامل اجتماعی مکرر لذت می برند و بعد از گذراندن وقت با دیگران احساس انرژی می کنند.
درونگرایی (E): این افراد “به سمت درون” هستند و تمایل دارند که به فکر کردن بپردازند، از تعامل های اجتماعی عمیق و معنادار لذت ببرند.
معیار دوم در تست MBTI شامل بررسی چگونگی جمع آوری اطلاعات از دنیای اطراف خود است:
شهودی (N): کسانی که “شهود” را ترجیح می دهند بیشتر به مواردی مانند الگوها و برداشت ها توجه می کنند. آنها از تفکر درباره مسائل و جنبه های انتزاعی لذت می برند.
حسی (S): افرادی که “حسی” هستند توجه زیادی به واقعیت دارند، به ویژه به آنچه می توانند از حواس پنجگانه خود درک نمایند. آنها تمایل دارند که روی واقعیت ها و جزئیات تمرکز کنند و از تجربه عینی لذت ببرند.
معیار سوم در تست MBTI به نحوه تصمیم گیری افراد براساس روش جمع آوری اطلاعات متمرکز شده است:
احساسی (F): کسانی که سبک “احساسی” دارند در تصمیم گیری به هنگام رسیدن به نتیجه به احتمال زیاد افراد و احساسات را در نظر می گیرند.
منطقی (T): افرادی که “تفکر” را ترجیح می دهند بیشتر بر واقعیت ها و داده های عینی تأکید می کنند. آنها هنگام تصمیم گیری گزینه های سازگار، منطقی و غیر فردی را در نظر می گیرند.
معیار چهارم در تست MBTI شامل چگونگی تمایل مردم به مقابله با جهان است. در واقع این مورد بیشتر به سبک زندگی افراد اشاره دارد:
قضاوتی (J): کسانی که به سمت “قضاوت” تمایل دارند، ساختار و تصمیمات محکم را ترجیح می دهند. آن ها منظم بوده و ساختار و چارچوب را ترجیح می دهند.
ادراکی (P): افرادی که بر اساس “ادراک” عمل می کنند بازتر، انعطاف پذیر و سازگار تر هستند. این دو گرایش با مقیاسهای دیگر تعامل دارند.
در تست رایگان MBTI مایرز بریگز پس از سنجش نمرات فرد در چهار جفت صفت، می توان تیپ شخصیتی را با یک کد چهار حرفی نشان داد. در این صورت ۱۶ حالت یا تایپ شخصیتی در چهار گروه شخصیت ایجاد می شود که در زیر هر کدام مشخص شده اند:
این گروه بر استراتژی و نوآوری تمرکز دارند. افرادی که در این دسته قرار میگیرند معمولا علاقمند به فهمیدن، تجزیه و تحلیل و بهبود سیستمها هستند. آنها به دنبال دانش و شایستگی هستند و تمایل دارند بر اساس منطق و استراتژی عمل کنند. این گروه شامل تیپ های زیر هستند:
افراد این گروه اغلب درگیر مسائل بزرگتر مانند بشردوستی، همدلی و ارزشهای اخلاقی هستند. آنها به دنبال ایجاد ارتباطات معنادار و درک عمیق از افراد اطراف خود هستند و معمولا به حفظ هماهنگی و همکاری در گروهها توجه دارند. این گروه شامل تیپ های زیر هستند:
این افراد بر سازمان، نظم و وظیفه تأکید دارند. آنها معمولا بسیار مسئولیتپذیر و معتقد به سنت و امنیت هستند. در جامعه، آنها به دنبال ساختار و ثبات هستند و اغلب در نقشهای نظارتی و حمایتی عمل میکنند. این گروه شامل تیپ های زیر هستند:
افراد این گروه معمولا عملگرا هستند و به دنبال تجربههای جدید و هیجانانگیز هستند. آنها بر لحظه حاضر تمرکز دارند و معمولا در مهارتهای عملی و تکنیکی مهارت دارند. کاوشگران از آزمایش و اکتشاف لذت میبرند و اغلب در محیطهایی که انعطافپذیری و واکنش سریع مورد نیاز است، خوب عمل میکنند. این گروه شامل تیپ های زیر هستند:
استفادهکنندگان از تست MBTI میتوانند از اقشار مختلف جامعه باشند که در جستجوی درک بهتری از خود و دیگران هستند. در زیر فهرستی از کاربران اصلی و دلایل استفاده آنها از تست MBTI ارائه شده است:
استارت آباد یک استارتاپ دانشگاهی هست که به همت تعدادی از اساتید و دانشجویان نخبه از سال 1397 فعالیت خودش رو آغاز کرد. استارت آباد یک پلتفرم هوشمند مهارت آموزی هست که هدفش ایجاد یک شبکه اجتماعی بین مدرسین، افراد جویای کار و صاحبان کسب و کار هست که افراد جویای مهارت و کار را پس کسب مهارت های لازم به بازار کار متصل کند. استارت آباد یک واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه قم مستقر بوده و تلاش می کند در عصر فناوری اطلاعات با آموزش مهارتهای نوین و پولساز در حد توان راه حلی اثر گذار برای مشکل شغل و درآمد جوانان و آینده سازان کشور ارائه کند.