کالای استوک

با پیشرفت روزانه‌ی لوازم خانگی، قطعات الکترونیکی و سیستم‌های کامپیوتری، نیاز روزافزون به ارتقاء آنها در زندگی، بسیار ضروری به نظر می‌رسد. شرایط کنونی جامعه طوری است که نوسانات قیمتی روزانه بر آن تحمیل می‌شود. در آموزشگاه آنلاین استارت آباد می‌خواهیم همه چیز در مورد کالای استوک را به شما بگوییم پس تا آخر مقاله با ما همراه باشید.

کالای استوک چه نوع کالایی است؟

آیا به حال تصمیم گرفته‌اید که سیستم یا لپ‌تاپ خود را ارتقا دهید؟

با وجود آنچه گفتیم، به علت پایین بودن قیمت و کارایی، یکی از راه‌هایی که مردم بیشتر به سوی آن سوق داده می‌شوند خرید کالای استوک است.

استوک به چه معناست؟

کلمه استوک (Stock) در زبان انگلیسی به معنای کالای ذخیره یا موجود در انبار است. اما در ایران به عنوان انواع کالاهای دست دوم تلقی می‌شود. در صورتی که خرید کالای استوک به این معنا نیست و باید اطلاعات کافی در مورد انواع آن داشت. در این مقاله ما به بررسی انواع کالاهای الکترونیک و دیجیتال استوک می‌پردازیم.

کالای استوک
کالای استوک

انواع کالاهای الکترونیک و دیجیتال استوک:

1. کالا با بسته‌بندی مخدوش:

بسته‌بندی بعضی از لپ‌تاپ‌ها در هنگام جابجایی دچار خدشه شده و از بین می‌روند. در صورتی که خود کالا، کاملاً نو و بدون مشکل است و تنها ایرادی که دارد این است که فاقد بسته‌بندی است. این کالا معمولا با درجه A یا A+ درجه‌بندی می‌شود (در بازار کم است).

کالای استوک
کالای استوک

2. کالای مرجوعی:

بعضی شرکت‌های بزرگ و معتبر، کالاهای خود را فول گارانتی کرده و مشتریان می‌توانند کالاهای خریداری شده را بعد از 30 روز به هر دلیلی یا بهتر بگوییم بدون هیچ دلیلی به فروشگاه برگشت دهند و به اختیار خود مبلغ را پس بگیرند و یا معادل آن خرید نمایند. کالاهای برگشتی به هیچ عنوان وارد فروشگاه نمی‌شوند و مستقیما به انبار فرستاده شده و پس از درجه‌بندی A,B,C و D به صورت عمده در کشورهای آسیایی مثل ایران به فروش می‌رسند (در بازار بسیار زیاد است).

کالای استوک
کالای استوک

3. کالای مخدوش:

بعضی از کالاها، دارای خدشه‌ی ناچیز ظاهری هستند. مثلاً یک لپ‌تاپ در هنگام جابجایی دچار ضربه شده و روی آن خط یا فرو رفتگی وجود دارد با این حال دستگاه کاملا سالم است. این کالا معمولا بین درجه A و B رده‌بندی می‌شود (در بازار بسیار زیاد است).

کالای استوک.
کالای استوک

4. کالای ویترینی:

در بعضی از فروشگاه‌ها، کالاهای خود را برای نمایش در ویترین قرار می‌دهند. این کالاها دائماً روشن بوده و برای نشان دادن به مشتری دست به دست شده با این حال کاملاً سالم بوده و می‌توان به عنوان یک سیستم نو به آن نگاه کرد. معمولاً این نوع کالاها را با درجه A وارد بازار می‌کنند. به عنوان مثال اگر بخواهیم از این نوع کالاها لپ‌تاپ را مثال بزنیم: چون لپ‌تاپ برای نمایش دائماً روشن بوده، دیگر روی باتری آن نمی‌توان حساب کرد و باید تعویض گردد. با این حال دستگاه نو است (در بازار کم است).

کالای استوک
کالای استوک

5. کالا با قطعه‌ی تعویضی:

در برخی موارد، مشتری پس از دریافت کالا متوجه ایرادی در سیستم می‌شود که شرکت توزیع‌کننده با توجه به گارانتی آن، کالا را عودت داده و پس از تعویض قطعه و رفع ایراد آن، توسط خود شرکت تولیدکننده، دیگر به فروشگاه باز نمی‌گردد و به صورت عمده توزیع می‌گردد. این کالاها معمولا با درجه A و B وارد بازار می‌شوند (در بازار بسیار زیاد است).

کالای استوک
کالای استوک

6. کالای در انبار مانده:

بعضی شرکت‌های توزیع کننده با توجه به اقتضای بازار، یک کالا را به تعداد زیادی خریداری می‌کنند. اما پس از مدتی، بازار از آن کالا اشباع شده و خریداران آن کم می‌شود. لذا شرکت توزیع کننده، تعداد زیادی از آن کالا در انبار خود دارد که مشتری برای آن نیست. به همین دلیل با توجه به اینکه آن کالا مدت زیادی است در انبار باقی مانده، آن را به صورت عمده برای فروش می‌گذارد. این کالاها معمولا با درجه A و A+ وارد بازار می‌شوند (در بازار بسیار کم است).

کالای استوک
کالای استوک

7. کالا بدون جعبه یا Open Box:

برخی شرکت‌ها تصمیم به واردات تعداد زیاد از یک نوع کالا می‌گیرند. با توجه به اینکه معمولا کالاهای الکترونیکی و دیجیتالی دارای بسته‌بندی‌های بزرگ و حجیم هستند، این شرکت‌ها تعداد کمی از آن کالا را می‌توانند وارد کنند. از طرفی برای واردات آن باید مبلغ زیادی عوارض پرداخت کنند. لذا کالای مورد نظر خود (مثلا لپ‌تاپ) را بدون بسته‌بندی و با قرار دادن تعدادی از آن‌ها در بسته‌بندی با پلاستیک محافظ از طریق مرزهای آزاد وارد می‌کند. با این روش نه تنها تعداد زیادی از آن کالا را وارد می‌کند بلکه به علت نداشتن بسته‌بندی و عدم پرداخت عوارض قیمت آن بسیار مقرون به صرفه می‌شود. این کالاها معمولا با درجه A+ و A++ وارد بازار می‌شوند (به مرور در بازار در حال زیاد شدن است).

کالای استوک
کالای استوک

8. کالای دست دوم:

یکی از انواع کالاهایی که بسیار در بازار ایران زیاد است و معمولا به عنوان استوک در این بازار بسیار خرید و فروش می‌شود، کالاهای استوک دست دوم است. این به آن معناست که کالای مورد نظر، مدت زیادی توسط شخص مصرف‌کننده، استفاده شده است. با توجه به نیاز او، تصمیم به فروش گرفته است. شرکت‌های توزیع کننده پس از خرید این محصولات و ارتقای آن (مثلاً در مورد لپ‌تاپ: ارتقای رم، هارد، تعویض باتری و آدابتور و رفع ایراد)، جهت فروش به مشتری ارائه می‌دهند. این کالاها معمولا با درجه B،C و D عرضه می‌شود. ریسک خرید در این نوع کالا بسیار بالاست.

کالای استوک
کالای استوک

کالای استوک بخریم یا نخریم؟

با توجه به اینکه توان خرید کم شده است و همچنین بعد از گسترش کرونا گرایش مردم به استفاده از آموزش‌ها و بازارهای مجازی و افزایش تولیدات مجازی بیشتر شده است. بهترین راه حل برای رفع نیاز خانواده با قیمت مناسب و همچنین امکانات بالا خرید کالای استوک است.

کدام گزینه، بهترین گزینه برای خرید است؟

پیشنهاد ما برای خرید کالای استوک علی‌الخصوص لپ‌تاپ، در صورت توان مالی بالا، خرید مورد 7، یعنی لپ تاپ Open Box است. اما در صورتی که توان خرید بالایی ندارید می‌توانید از بین گزینه‌های 1 تا 6، با توجه به موجودی بازار و قیمت آن یکی را انتخاب کنید.

نکته درگوشی استارت آباد

دقت کنید برای خریدتون مهلت تست بگیرید و از سالم بودن محصول کاملاً مطمئن بشید و یا در صورت لزوم با پرداخت مبلغی محصول رو گارانتی کنید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید